Nyepi og politi

Denne uken har vært lang.. eller det vil si, dagene har vært lange, men uken har gått utrolig fort. Forrige helg var det beachparty på Luwak (skole caféen). Utrolig nok var det mange av gutta som ikke klarte å gjennomføre dette tema, selv om for de bare er å ta på en badeshorts og en t-skjorte. Jentene var desidert flinkest denne gangen. Ryktene sier at neste helg blir togahelg, så vi får se hvem som gjør det best da.

Så gikk dagene super sakte. I mellom tiden har vi flyttet inn i villa som jeg har skrevet tidligere. Sinnsykt digg å komme seg ut av hotellet og kunne lage sin egen mat! Tilbake til denne helgen. Fredag var det balinesernes nyttårsdag, eller som de kaller det, Nyepi. I flere måneder har de jobbet med forskjellige figurer av demoner som de samler i gatene. Så løper de med de oppover gatene til det største krysset og her tenner de på alle demonene. Poenget med denne kvelden er å lage så mye lyd og bråk som over hodet mulig for å skremme og vekke demonene. Lørdagen er det "stilledagen". Ingen kan gå ut fra husene sine, ikke noe lys skal være på, ikke noe lyd og etter kl 18 skal man egentlig gjemme seg inne på soverommene (noe vi ikke var så flinke til akkurat..). Når demonene ikke finner noen av menneskene går de til havs og dagen etter kan alle menneskene komme trygt ut igjen. Stilledagen er i hele 24 timer! Fra lørdag kl 06:00 til søndag kl 06:00!

Siden vi flyttet inn i villa denne uka bestemte vi oss for å ha innflytningsfest på nyepi dagen. Det blir bråk i gatene uansett så da trenger vi ikke å tenkte på bråk. Men vi tok feil.. visst nok skulle all musikk være av kl 00:00, så da vi hadde fullt annlegg på kl 1 kom politiet for å kjefte på oss. Problemet med fester er, som mange sikkert kjenner til, at når du skrur ned lyden på annlegget, kommer det garantert en person å skrur lyden opp noen sekunder etter deg. Så jeg ble løpende rundt som en galing mellom politiet og annlegget, til slutt fant jeg ut at det smarteste jeg kunne gjøre var å ta ledningen til annlegget så ingen kunne bruke det.
Eirin klarte å kutte seg i foten i går så hele rommet var fullt av blod (og spy, men tenkte jeg ikke skulle legge ut bilde av det..) Utrolig nok er det ingen som fikk med seg hvordan hun skadet seg, men blodet fikk vi hvert fall sett i dag tidlig..

Etter en lang natt og en god natt med masse søvn så gjengen ut som dette.. og sånn har vi sittet i snart 24 timer (minus søvnen..). Det er ikke før man ikke har lov til å gå uten for dørstokken at man legger merke til hvor utrolig kjedelig det er å måtte være på samme sted i en hel dag! Ikke kunne vi dra på butikken, ikke kunne vi kjøre scooter, ikke kunne vi dra å besøke noen andre.. Så for min del ble det 3 filmer og alt for mange serier..
2 kommentarer

Chesca

05.03.2011 kl.18:38

Kul blogg ^^
Søøt blogg <3

Skriv en ny kommentar

hits